marți, 15 mai 2018

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR - Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău







COMUNICAT DE PRESĂ
„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR”
la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău
18 mai 2018

În data de 18 mai 2018, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Tema pentru anul 2018 este „Muzeele hiperconectate: noi abordări, noi vizitatori”. Această zi își propune să atragă atenţia asupra faptului că este imposibil să fie înţeles rolul muzeelor fără să se ţină cont de toate conexiunile pe care le fac şi de potenţialul pe care îl au acestea în a implica noi categorii de public din comunitățile locale, din peisajul cultural și din mediul lor natural, în procesul de cunoaştere.

Cu acest prilej, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” vă invită să vizitați expozițiile deschise către public la cele trei subunități ale sale.
La Muzeul de Științele Naturii sunt deschise expozițiile permanente: ”Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei” și expozițiile temporare: „Din lumea fluturilor”, „In memoriam Rang Cătălin Petre”, „Superorganismul – viaţa ascunsă a furnicilor”. De asemenea, o plimbare în sera muzeului vă oferă momente de relaxare, o ocazie de a vedea specii de plante interesante și de a afla detalii privind biologia lor.

O vizită la Vivariu vă oferă posibilitatea să observați animale vii. Astfel, puteți accesa informații științifice și puteți afla lucruri interesante despre specii exotice și autohtone de pești, amfibieni, reptile și păsări. Recent a fost vernisată expoziţia „Cânepa – trecut, prezent şi viitor”, care oferă informaţii interesante legate de valorificarea acestei plante de-a lungul timpului.

Observatorul Astronomic „Victor Anestin” are deschisă expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele” şi expoziţia temporară: „Telescoape spaţiale”. De pe terasa circulară, unică în Bacău puteţi admira panorama oraşului, împrejurimile acestuia, precum şi principalele obiective prin intermediul binoclurilor de panoramă.

Ne puteţi vizita între orele:
8.00 - 16.00 Muzeul de Științele Naturii
9.00 - 17.00 Vivariu
8.00 - 16.00 Observatorul Astronomic „Victor Anestin”

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Ne puteţi contacta la:
- Telefon 0234/512006 – Muzeul de Științele Naturii
- Telefon 0234/535 564 – Vivariu
- Telefon 0234/513724 – Observatorul Astronomic

Vă aşteptăm!
Manager,
dr. Gabriela Gurău



Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu