marți, 15 mai 2018

Noaptea Muzeelor la MNIR





Cu prilejul Nopții Muzeelor care va avea loc sâmbătă, 19 mai a.c., Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) își deschide porțile pentru a primi vizitatorii numeroși, pe care-i așteaptă cu ateliere educative și de creație, momente de reconstituire istorică și militară, un concert extraordinar și o vânătoare virtuală de simboluri strămoșești.

Programul de vizitare este cuprins între orele 18:00 și 01:00 (ultimul acces este permis la ora 00:15).

Accesul se realizează prin curtea interioară a muzeului situată în Strada Poștei. În acest interval orar vor fi accesibile publicului expozițiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium” și „Copia Columnei lui Traian”.

Noaptea Muzeelor începe cu atelierul educativ și de creație „Simboluri străvechi”, susținut de educatorii muzeali și desenatorii artistici ai muzeului, ce se va desfășura între 18:30 și 20:30, în spațiul expoziției „Copia Columnei lui Traian”.

Momentele de reconstituire istorico-militară vor avea loc pe Strada Poștei, astfel:
o 19:00 - 19:30, respectiv 20:30 - 21:00 – Asociația „Terra Dacica Aeterna”: prezentare armament și echipament antic, tactici și demonstrații de luptă antice între daci și romani;
o 20:00 - 20:30, respectiv 21.30 - 22.00 – Asociația „Tradiţia Militară” și Asociația „Deutsches Freikorps”: demonstraţie de mânuiri de arme, depunere de jurământ, prezentarea drapelului şi a ţinutelor militare aflate în dotarea Armatei Române în perioada Primului Război Mondial.

Programul de divertisment se va încheia cu un concert extraordinar susținut de Ansamblul Imago Mundi – „Isvor” – ce reunește piese dedicate lui Dimitrie Cantemir, George Enescu și Constantin Brâncuși. Spectacolul, ce va conține proiecții foto și video mixate în timp real, va avea loc în intervalul orar 22:30 – 23:30.



Sursa informațiilor Muzeul Naţional de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu