marți, 30 ianuarie 2018

Medalia românească: Papucul Doamnei





Monetăria Statului vă face cunoscută lansarea produsului ”Papucul Doamnei”- compus din medalie, pliant și mapă de prezentare -, prin care instituția noastră dorește să atragă atenția asupra acestei flori rare care simbolizează dragostea de natură a oamenilor. Specie foarte rară de orhidee, o splendoare a lumii plantelor, Papucul Doamnei este pe cale de dispariție și este pe primul loc pe listaplantelor protejate de lege.

Simbol al perfecțiunii, purității și feminității, orhideea cunoscută și sub denumirea de ”pantofiorul lui Venus” a dispărut din multe regiuni ale țării noastre, astăzi fiind rar întâlnită în cetățile de piatră ale Bucegilor, Ceahlăului, Făgărașului și Retezatului.

Celor care vor avea bucuria de a o întâlni în drumețiile lor, le amintim recomandarea lui Emil Pop valabilă și pentru alte flori rare: “Aviz stăruitor celor care cu toată opreliștea oficială, nu-și vor birui ispita: să rupă ori să taie numai partea aeriană, să cruțe organul din care va renaște floarea; păcatul lor va fi mai mic.”

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:

Material: Ag 925 ‰
Diametru: 30 mm
Greutate: 13 grame
Calitate: proof
Tiraj fix: 100 bucăți
Produsul medalistic poate fi achiziționat, de la sediul nostru central sau de la magazinul de prezentare, la prețul de 200 lei/ bucată (TVA inclus).



Sursa informaţiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu