marți, 30 ianuarie 2018

Expoziţie: „Asociația cercetașilor polonezi în familia internațională a cercetașilor”






Joi, 1 februarie, ora 15.00, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Institutul Polonez din București vă invită la inaugurarea expoziției „Asociația cercetașilor polonezi în familia internațională a cercetașilor".

Expoziția este compusă din 30 de planșe, realizate de Muzeul Cercetășiei ZHP din Varșovia, la inițiativa Institutului Polonez din București. Aceasta face parte din seria de manifestări culturale ce marchează aniversarea în anul 2018 a 100 de ani de la Renașterea Statului Polonez.

Expoziția „Asociația cercetașilor polonezi în familia internațională a cercetașilor" face cunoscute publicului din Republica Moldova tradițiile scoutingului polonez, începuturile acestuia și personalitățile fondatoare ale organizației.

Autorii expoziției au pus accentul pe participarea cercetașilor la evenimente importante pentru istoria și independența Poloniei, pe relația dintre scouții polonezi și cei din alte țări. Sunt prezentate povești de eroism, prietenii legate în timpul jamboreelor organizate în diferite țări, dorința continuă de recuperare a libertății și păcii, de recunoaștere a Poloniei independente la nivel internațional, grija pentru tradiție și, de asemenea, sau poate mai înainte de toate, jocul și voia bună care însoțesc activitățile cercetașilor și importanța educativă a acestei mișcări.

Prin intermediul expoziției putem afla, printre altele, despre influența educației cercetășești asupra generațiilor întregi de tineri polonezi, la baza căreia se află valori precum patriotismul, tovărășia, prietenia, serviciul în folosul celorlalți, credința, munca, corectitudinea, libertatea și pacea.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în perioada 1-18 februarie 2018.



Sursa informaţiilor Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu