miercuri, 13 decembrie 2017

7 zile în Apuseni, Geoagiu Băi, 25-31 august 2018





Agenţia de turism Geoarhiva vă propune un eveniment de 7 zile, cu cazare 6 nopţi la Geoagiu-Băi, în care vom vizita cele mai importante atracţii ale Munţilor Trascău şi Metaliferi. Aveţi nevoie de concediu pentru zilele de 27-31 august, celalalte două zile ale traseului fiind libere.

Lista obiectivelor noastre:
- Râpa Roşie
- staţiunea Geoagiu-Băi
- Cheile Glodului (traseu prin apă)
- Sarmizegetusa Regia
- Cheile Băniţei (traseu prin apă)
- Cheile Crivadiei (traseu prin apă)
- Turnul Crivadiei
- Sarmizegetusa Ulpia Traiana
- Biserica Densuş
- Mănăstirea Prislop
- Cetatea Devei
- Calcarele de la Băiţa
- Roşia Montană
- Detunata Goală
- Salina Turda
- Cheile Turzii
- Piatra Secuiului
- Cetatea Trascăului
- Cetatea Alba Carolina
- Cheile Râmeţilor (traseu prin apă)
- Mănăstirea Râmeţ
- Băile Romane / Cheile Cetii
- Castelul Corvinilor
- surprize, zilnic.

Mai jos regăsiţi structura celor 7 zile, cu menţiunea că programele zilelor 2,3,4,5,6 se pot roti în funcţie de condiţiile meteorologice.

Ziua 1 – sâmbătă 25 august: plecăm din Bucureşti spre Geoagiu, acolo unde ajungem după-amiază, după o scurtă drumeţie la Râpa Roşie, monument al naturii aflat lângă Sebeş. Ne cazăm şi ne bucurăm de ştrandul termal sau facem plimbări în staţiune, program care se va repeta în fiecare seară.

Ziua 2 – duminică 26 august: parcurgem primul sector de chei prin apă, Cheile Glodului. Aveţi nevoie de costum de baie şi de papuci speciali pentru apă (nu se recomandă intrarea desculţi). La final de august, apa este relativ caldă (are 19-20 de grade). Nivelul apei este de circa 1,5 metri (dar există mici porţiuni în care creşte, le vom semnaliza corespunzător). Traseul se face dus-întors, deci cine nu doreşte, aşteaptă sosirea grupului la intrarea în sectorul de marmite. Celălalt obiectiv al zilei este situl arheologic Sarmizegetusa Regia, unde vom ajunge după o scurtă drumeţie de 6 km pe drumul forestier de acces.

Ziua 3 – luni 27 august: facem o excursie la Petroşani, cu popasuri la: Cheile Băniţei (tot prin apă, dar mai mică, din nou vom activa echipamentul aferent), Cheile Crivadiei (prin apă mică), Turnul Crivadiei, Peştera Bolii, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Biserica Densuş, Mănăstirea Prislop, precum şi o surpriză.

Ziua 4 – marţi 28 august: facem o excursie la Roşia Montană, de unde plecăm în drumeţie printre lacuri spre Detunata Goală, pe care o urcăm (traseu montan pentru aventurieri). La întoarcere, ne oprim la Crăciuneşti la fostele mine de piatră, apoi la Cetatea Devei, unde urcăm cu telegondola unică în România prin tehnologia folosită.

Ziua 5 – miercuri 29 august: această zi este dedicată Munţilor Trascăului, sectorul dintre Turda şi Aiud. Astfel, începem ziua cu o coborâre în Salina Turda, apoi ne plimbăm prin spectaculoasele Chei ale Turzii (traseu montan uşor). Urmează popasul de la poalele Pietrei Secuiului, unde cei mai bine antrenaţi vor fi invitaţi la o ascensiune pe vârfurile ei colţuroase (dificultate medie). Ceilalţi vor merge direct la Cetatea Trascăului, după care revenim la Geoagiu şi continuăm siesta.

Ziua 6 – joi 30 august: din nou vom lua cu asalt Munţii Trascăului, de această dată reactivând echipamentul de apă – pentru că parcurgem Cheile Râmeţilor, poate cele mai cunoscute marmite de la noi. Mănăstirea omonimă se află în apropiere şi aceia dintre dvs. care nu vor dori să ia contact cu apa rece a Geoagiului (o denumire populară în regiune), se vor putea bucura de liniştea aşezământului. Ziua se încheie cu încă o drumeţie scurtă la Băile Romane, formaţiune naturală cunoscută şi sub numele de Cheile Cetii.

Ziua 7 – vineri 31 august: în ultima zi a sejurului predăm camerele şi facem o vizită la Castelul Corvinilor, profitând de ziua de vineri (mai liniştită decât cele de weekend). Spre prânz, plecăm întins către Bucureşti.

Detalii tehnice asupra deplasării noastre:
- se merge în grup de 30-45 de participanţi;
- confortul minim al unităţii de cazare va fi de 2 stele;
- camerele vor fi duble twin, duble matrimoniale sau triple – specificaţi opţiunile la înscriere;
- înnoptăm doar în staţiunea Geoagiu-Băi, 6 nopţi;
- autocarul va fi modern şi cu ITP la zi;
- kilometri cu autocarul pe zile: Z1 = 400 km; Z2 = 130 km; Z3 = 300 km; Z4 = 300 km; Z5 = 260 km; Z6 = 200 km; Z7 = 460 km. Total = 2050 km.
- echipament necesar special: condiţie fizică pentru trasee montane de dificultate mică, bocanci de vară, lanternă, costum de baie, papuci de apă (nu se recomandă intrarea în apa râului desculţi);
- temperatura apei râurilor, în sectoarele de chei, va fi de 18-20 de grade, iar adâncimea maximă de circa 1,5 – 1,8 metri; aceia dintre dvs. care nu doresc să intre în apă, vor aştepta întoarcerea grupului pe acelaşi traseu; aceia care intră în apă o fac pe proprie răspundere;
- pe parcursul sejurului vom servi micul dejun la hotel; pentru prânz vor exista popasuri bine stabilite; cina se va servi independent în localitatea gazdă.

Preţul aplicaţiei este de 960 de lei.

Preţul de 960 de lei include:
- transport cu autocarul şi tot ceea ce ţine de acesta;
- cazare la cel puţin 2 stele cu mic dejun, în cameră dublă (sau la cerere triplă); hotelul şi categoria se anunţă cu cel puţin 2 luni înainte de plecare;
- organizare prin agenţie de turism.

Preţul de 960 de lei NU include:
- celalalte mese ale zilei;
- accesul la toate obiectivele menţionate mai jos – se va face opţional pentru fiecare în parte şi se strâng banii la faţa locului;
- obiectivele la care se percepe tarif de acces sunt: Sarmizegetusa Regia = 10 lei; Sarmizegetusa Ulpia Traiana = 5 lei; Cetatea Devei = 10 lei; Salina Turda = 30 lei; Castelul Corvinilor = 30 lei.

La înscriere se achită (suma completă sau) avans nerambursabil de 142 de lei (15%) şi se semnează contractul-cadru. Cu 30 de zile înaintea plecării va trebui să aveţi deja achitat jumătate din preţul pachetului, iar cu 15 zile înainte preţul întreg, aceste date fiind şi limite pentru rambursare. În baza facturii, veţi avea posibilitatea încheierii unei asigurări STORNO, în vederea recuperării cheltuielilor în caz de evenimente neaşteptate. Totodată, veţi avea posibilitatea să înscrieţi pe altcineva în loc.

Înscrierile se fac prin următoarele metode, la alegere:
- email: geoarhiva@gmail.com
- mesagerie privată Facebook – mesaj către pagina Arhiva de Geografie;
- sms, whatsapp sau apel telefonic – numărul de telefon de contact este afişat pe site-ul Agenţiei –https://geoarhiva.com/about – alături de toate celelalte detalii, inclusiv contul bancar.

Plata se va face prin transfer bancar în contul GEOARHIVA SRL.

Pentru validarea înscrierii vă rog să specificaţi:
- numele întregi ale persoanelor înscrise;
- preferinţe tip cameră – dublă twin / dublă matrimonială / triplă;
- adresa poştală pentru factură, necesară la emitere, chiar dacă factura va fi predată electronic.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel - geoarhiva@gmail.com
geoarhiva.com


Sursa informaţiilor Arhiva de Geografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu