vineri, 17 noiembrie 2017

Japonia, file de atlas. Hărți nipone din secolul XIX





Ambasada Japoniei în România și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Autoritatea de Informații Geospațiale din Japonia vă invită miercuri, 22 noiembrie 2017, de la orele 18.00, la vernisajul expoziției „JAPONIA, FILE DE ATLAS. HĂRȚI NIPONE DIN SECOLUL XIX” care va avea loc la sediul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi din str. Londra nr. 39, sector 1, București.

Hărțile din expoziție fac parte din colecția Autorității de Informații Geospațiale din Japonia, instituție care, sub diverse denumiri, realizează de mai bine de un secol și jumătate cartografierea teritoriului național.

Actuala selecție cuprinde HĂRȚI ALE VECHILOR PROVINCII ȘI PREFECTURI DIN ARHIPELAGUL NIPON, precum și HĂRȚI ALE ORAȘULUI TOKYO ȘI ÎMPREJURIMILOR SALE, toate datând din ultima perioadă a epocii Edo (1603-1867) și prima parte a epocii Meiji (1868-1912).

Sunt de asemenea expuse și câteva exemplare ale așa-numitelor „hărți Ino” bazate pe cercetările și planurile cartografului Ino Tadataka, cel care la începutul secolului XIX a cutreierat țara pe jos, realizând hărți detaliate după metode moderne de măsurare topografică.

De asemenea, vor fi expuse o serie de hărți ale Japoniei realizate de cartografi europeni, hărți aflate în colecția muzeului și în colecția Ovidiu Morar.

TOATE HĂRȚILE SUNT EXPUSE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA și reprezintă surse de informații utile pentru cei pasionați, actuala expoziție fiind una dintre rarele ocazii de a vedea astfel de imagini.

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ ÎN PERIOADA 23 NOIEMBRIE - 24 DECEMBRIE 2017 (de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00).

INTRAREA LA VERNISAJ ESTE LIBERĂ.

Reprezentanţii mass-media sunt bineveniţi la acest eveniment.

Vă așteptăm cu drag!


Sursa informaţiilor Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu