joi, 28 septembrie 2017

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 - Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova





Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii organizează în data de 29 Septembrie 2017 între orele 16:00-20:00 evenimentul “Noaptea Cercetătorilor Europeni”, pe estrada din faţa Sălii Coloanelor Palatului Culturii din Ploieşti.
Scopul activităţii este acela de a aduce în atenţia publicului larg rezultatele cercetării ştiinţifice si să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în cercetare. Participanţii la eveniment pot vedea: metode de conservare a plantelor şi întocmirea unui herbar ; piese reprezentative de entomologie din colecțiile muzeului și din colecţiile de corali, moluşte si echinoderme ; preparate microscopice pe lame utilizate în cercetarea picturilor murale și a mortarelor medievale din ştiinţa conserv[rii ; prezentarea într-o formă neconvenţională a unor teme privind aplicaţiile teoriilor fizicii cuantice în lumea vie.
Cercetatorii ies în stradă în întâmpinarea dumneavoastră, în dorinţa de a vă împărtăşi rezultate inedite din activitatea de cercetare. Profesorii însoțitori ai grupurilor de elevi vor primi diplome de participare, iar pentru copiii și tinerii interesați de știință se va organiza o tombolă cu premii.
Participarea este liberă.


Sursa informaţiilor Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu