luni, 31 iulie 2017

Turul ghidat „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”



Duminică, 6 august, cei interesați sau pasionați de istoria orașului Ploiești sunt invitați să participe la turul istoric „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”. Plimbarea va dura aproximativ două ore și va porni de la rondul I al Bulevardului, urmând să se încheie în apropierea Hotelului Prahova. Participanții vor cunoaște povestea venirii curții imperiale ruse la Ploiești și vor vedea casele locuite altădată de Țarul Alexandru al II-lea și apropiații săi, vor afla cum a fost orașul ocupat în timpul Primul Război Mondial și care era viața locuitorilor din urma cu un veac și vor descoperi biografiile unor ploieșteni care au trecut prin închisorile comuniste.

Turul va avea loc duminică, 6 august, de la ora 16:00, punctul de întâlnire fiind clădirea Conpet (construcția de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată) de la rondul I al bulevardului. Costul este 20 de ron, iar fondurile obține vor fi utilizate pentru strângerea de fotografii, cărți poștale, documente și obiecte ce țin de istoria orașului Ploiești.

Evenimentul este organizat în cadrul activităților dedicate împlinirii a 147 de ani de la proclamarea Republicii de la Ploiești și a 8 ani de activitate ai platformei online de istorie locală RepublicaPloiesti.net.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu