joi, 29 iunie 2017

Asteroid Day Târgovişte 2017



Ai ținut vreodată în mână un meteorit?
Ai șansa unică să o faci la Târgoviște de Ziua Asteroidului

Ziua de 30 iunie a fost declarată de ONU Ziua Asteroidului (Asteroid Day) printr-o rezoluție adoptată în anul 2016 pentru a marca pe plan mondial cel mai important eveniment de impact cu un asteroid din istoria recentă a Pământului, Tunguska 1908.
La Târgoviște Ziua Asteroidului va fi marcată în cadrul proiectului ASTRONOMIE și FOTOGRAFIE – Școala de vară pentru tineret.
Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița , vineri, 30 iunie, începând cu orele 14:00 și va include festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvire a școlii de vară, vernisajul expoziției de meteoriți, prezentarea expoziției de astrofotografie și seminarul dedicat fenomenului Tunguska 1908, Celiabinsk 2013 și asteroizilor care se apropie foarte mult de Pământ.
Evenimentul de la Târgoviște este inclus în rețeaua internațională de evenimente Asteroid Day desfășurate în toată lumea.
Expoziția de meteoriți include exponate din toată lumea, inclusiv un fragment din asteroidul care a explodat la Celiabinsk în anul 2013. Prin acceptul geologului Răzvan Andrei din Târgu Jiu, deținătorul colecției de meteoriți și cel care va vernisa expoziția, participanții vor avea unica șansă de a ține în mână un meteorit.
Proiectul ASTRONOMIE și FOTOGRAFIE – Școala de vară pentru tineret este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște – Consiliul Local Municipal în cadrul concursului de proiecte de tineret și se desfășoară în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița și Complexul Național Muzeal Curtea Domnească.
Activitățile de la Târgoviște (Muzeul de Istorie) din cadrul proiectului sunt deschise publicului larg, intrarea fiind gratuită.
Vă așteptăm!

Valentin Grigore
Președinte Societatea Astronomică Română de Meteori
Tel. 0722829034


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu