luni, 28 noiembrie 2016

Oţelu-Roșu: program cultural- artistic intitulat ,,1 decembrie – Ziua Națională a României"



1 Decembrie – Ziua Națională a României

Muzeul de Geografie literară ,,Tiberiu Boșcaiu” – Liceul Bănățean din Oţelu-Roșu organizează în data de 29 noiembrie 2016 un program cultural- artistic intitulat ,,1 Decembrie – Ziua Națională a României” , pentru a marca 98 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918.
Din program:
– ora 11,00- vizitarea Muzeului de Geografie literară,, Tiberiu Boșcaiu” în care se găsesc exponate ce pun în lumină faptele eroice ale ostașilor români din Primul Război Mondial și personalitățile istorice care au contribuit la realizarea României Mari.
– ora 13,00 în sala ASTRA a Liceului Bănățean – desfășurarea programului aniversar ce va debuta cu intonarea imnului de stat al României ,, Desteaptă- te române ” și cuvântul de deschidere al directorilor liceului, prof. Rozina Ghiorghioni și prof. Daniela Chelbea. Despre însemnătatea istorică a zilei de 1 Decembrie va vorbi profesorul de istorie, Ioan Mâțu.
Programul va cuprinde cântece și poezii patriotice, referate ale elevilor pe tema zilei, proiecții powerpoint despre evenimentele și personalitățile istorice ale Marii Uniri, precum și vizionarea unui film cu imagini autentice din perioada 1916- 1922. La festivitate vor participa invitați, cadre didactice și elevii de la Liceul Bănățean.
Va așteptăm!
Prof. Marciana Corici,
custode al Muzeului de Geografie literară ,,Tiberiu Boscaiu”


Sursa informaţiilor CIMEC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu