luni, 28 noiembrie 2016

A găsit 100 de kg de aur într-o casă moștenită

Un francez a găsit ascunse 100 kg de aur în valoare de 3,5 milioane de euro, atunci când s-a mutat într-un conac impunător pe care l-a moștenit de curând. Francezul a vândut aurul între 30 octombrie și 8 noiembrie 2016 către diverși cumpărători francezi și internaționali, prin intermediul unei case de licitații din orașul Evreux.



Ca urmare a acestor vânzări publice, autoritățile au aflat că francezul găsise în conacul moștenit un număr de 5000 piese din aur, două bare de 12 kg din aur și 37 lingouri de 1 kg, tot din aur.



Francezul a precizat că a găsit aurul ascuns în diverse locuri din casă, și sub piese de mobilier, în piesele de tâmplărie care acopereau pereții, sub haine, sub parchet și în alte locuri (chiar și în ambalajul unei sticle sau în pantofi). Nu este exclus ca mai mult aur să fie ascuns în alte locuri din conac și negăsit încă.

Aurul a fost achiziționat legal între anii 1950 și 1960, toate certificatele de autenticitate fiind de asemenea găsite în casă. Cu toate acestea, moștenitorul va trebui acum să plătească statului francez 45% din suma de 3,5 milioane de euro, ca taxă de moștenire.


Sursa informaţiilor Harta Comorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu