luni, 26 septembrie 2016

Lansare de carte „Anii ’80” - Colecția Timpul Orașului


Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul interesat de istoria recentă să participe la evenimentul de lansare a cărții „Anii ’80 - Albumul generației mele în Bucureștiul anilor ’80”, desfăşurat în ziua de miercuri 28 septembrie 2016, ora 18.30 la Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu.

Cartea, care include fotografii de Andrei Bîrsan și un cuvânt înainte semnat de Dr. Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București, este prima din Colecția Timpul orașului, venind în completarea expoziției de bază de la Palatul Suțu, inaugurată în anul 2015 în conformitate cu standardele muzeologiei contemporane. Intitulată „Timpul orașului”, expoziția reprezintă o călătorie în trecut care implică activ vizitatorul în descoperirea unor povești de altădată.

„Un adolescent contemporan anilor ’80 a cartografiat cu mare curaj zile și clipe ale unui cotidian restrictiv cu libertatea de exprimare și de manifestare. Andrei Bîrsan reușește să ofere generației sale prilej de aducere aminte iar celor mai tineri, și mai ales posterității, o relatare în timp real a unui adevăr nemărturisit de către toți cunoscătorii lui în detaliu. Cum se desfășura ziua unui copil, adolescent sau student între anii 1979-1989? Detaliu cu detaliu veți descoperi locul de unde am început să schimbăm lucrurile și privindu-ne acum în oglindă, dincolo de anii care au trecut peste noi, putem vedea mai bine în jurul nostru, cât bine am adunat și cât rău continuă să fie. Un echilibru perpetuu prezent la scară istorică, nu ține de o ideologie anume.” Adrian Majuru.

„Anii ’80 - Albumul generației mele în Bucureștiul anilor ’80”

Editura Muzeului Municipiului București, Colecția Timpul orașului

Fotografii și design album - Andrei Bîrsan, cuvânt înainte - Adrian Majuru, prelucrare foto - Mihai Petre

285 fotografii, 296 pagini, ISBN 978-606-8717-07-4, preț 40 lei


Sursa informaţiilor Muzeul Municipiului Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu