joi, 29 septembrie 2016

Conferința „De la Câmpia Filaretului la Parcul Carol I”



Asociația Istoria Artei și Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” organizează sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 11:00, la sediul din Parcul Carol I, conferința publică „De la Câmpia Filaretului la Parcul Carol I”, susținută de istoric de artă dr. Oana Marinache.

Penultima conferință din cadrul proiectului „Parcul Carol I - 110 ani” inițiat de Asociația Istoria Artei ne prilejuiește o trecere în revistă a albumelor fotografice realizate de Al. Zaharia în perioada 1905-1906. Astfel sunt prezentate etapele pregătitoare ale amenajărilor peisagistice și evoluția construcțiilor, un bun prilej de a analiza arhitectura, elementele decorative și stilistice care au caracterizat principalele pavilioane.

Participarea la conferință este gratuită, în limita locurilor disponibile. Intrarea se face dinspre str. 11 iunie și Fântâna Zodiac, prin latura stângă a parcului.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil

Conferința va fi urmată de un tur ghidat în Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, susținut de muzeografii instituției, cu achitarea serviciile respective (bilet de intrare și taxă ghidaj/grup).


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu