vineri, 29 iulie 2016

Ziua Porţilor Deschise la Tibiscum



Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş în colaborare cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Universitatea de Vest din Timișoara și Colectivul de Istorie al Facultății de Litere, Istorie și Teologie Timișoara va organiza sâmbătă, 6 august 2016, începând cu ora 10.00, ,,Ziua Porţilor Deschise la Tibiscum – Jupa.''
Programul acestei manifestări culturale va cuprinde un workshop de arheologie, ghidajul sitului arheologic și proiecție de filme istorice.
Manifestarea se adresează comunității locale, autorităților locale, județene și naționale, comunității științifice, fiind o modalitate de popularizare și punere în valoare a unui patrimoniu istoric și arheologic unic. Legătura dintre locuri, oameni şi identitatea proprie poate fi realizată prin intermediul trecutului.
Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice ,,Tibiscum'' - Jupa, aflată la 7 km. de Caransebeș pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.
În cadrul acestei manifestări se vor comercializa produse tradiționale românești.
Intrarea este liberă!


Sursa informaţiilor Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu