luni, 25 iulie 2016

CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII



CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, Crucea Roșie Română - Filiala Galați și Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale vă invită miercuri, 27 iulie 2016, ora 11.15, la Muzeul „Casa Cuza Vodă” (str. Al. I. Cuza, nr. 80), unde se vor desfășura o serie de activități sub genericul "CRUCEA ROȘIE ÎN SLUJBA UMANITĂȚII", menite a marca sărbătorirea a 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române.

Cu acest prilej, muzeograful Mariana-Delia Pohrib va susține o expunere referitoare la contextul istoric internațional (Bătălia de la Solferino, 1859) și personalitatea celui care a contribuit în mod covârșitor la fondarea Crucii Roșii Internaționale, Henry Dunant (1828-1910).

Contribuția gălățeană la dezvoltarea acestei societăți va fi subliniată prin vernisarea unei micro-expoziții care va cuprinde documente reprezentative din perioada 1878-1942, aflate la Serviciul Județean Galați al Arhivelor Naționale, precum și bunuri muzeistice din colecțiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați, cu referire la viața medicală din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Revenind în actualitate, prin amabilitatea domnului director Gheorghiță Hogea vor fi prezentate activitățile actuale ale Crucii Roșii Române - Filiala Galați precum și manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator.


Sursa informaţiilor Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu