miercuri, 15 iunie 2016

Târg de Rusalii 17-19 iunie



Târg de Rusalii 17-19 iunie

17-19 iunie , între orele 10-18
În curtea interioară

Piața Țărănească organizează Târg de Rusalii, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 17-19 iunie 2016. Accesul se face prin Monetăriei nr. 3 și intrarea este liberă!

Cu ocazia Moșilor de Vară, meșteri populari, producători și artizani dar și colecțonari din toate zonele țării vin la târg cu oale de Horezu și de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie de la Băbeni, ceramică pictată cu motive tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, țesături și costume populare din Muscel, Mehedinti, Ținutul Pădurenilor, Rupea, Teleorman, Gorj, Maramureș, Prahova, covoare și podoabe tradiționale, împletituri din sfoară, jucării croșetate și din pânză, ouă încondeiate, genți și bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită, plante de leac și săpunuri naturale.

La târg se pot găsi pentru pomenirea morților de Moși: covrigi și colaci cu miere, fructe și legume proaspete, cozonaci domnești și prăjituri de casă, poale-n brâu, turtă dulce și miere, zacuști de la Tărtășești, palincă de la Cuca, siropuri naturale și dulcețuri tradiționale nou atestate din Gradina Cucoanei, dar și afumături de la Fum de Fag.

Bucătarii sunt pregătiți cu borș de pește la ceaun, sărmălute în varză nouă, costită afumată de porc cu cartofi săsesti și orez cu lapte .

Intrarea la târg este liberă ! Vă așteptăm îmbrăcați cu straie de sărbătoare la Târgul de Rusalii din curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, prin Intrarea Monetăriei, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10, 00 și 18, 00!

Organizator eveniment

Tactic Events – Corina Berariu
Mobil: 0744 860 082
e-mail: corina@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/ 


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu