miercuri, 18 mai 2016

„Noaptea Muzeelor” - Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva


Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, va organiza și în acest an o serie de manifestări cuprinse sub genericul „Noaptea Muzeelor”. Evenimentul, care în acest an se desfășoară sub genericul „Călătorie în trecut”, va fi organizat atât la Palatul Magna Curia din Deva, cât și la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie, secție a Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

Astfel, sâmbătă, 21 mai 2016, la Palatul Magna Curia din Deva vor avea loc, începând cu ora 16.00 și în colaborare cu Asociaţia Terra Dacica Aeterna – filiala Deva, Agenția de Publicitate și Producție Audio-Video I.I. Butnariu Corinna Flavia Deva și Teatrul de Artă Deva, o suită de manifestări dedicate publicului vizitator. Acestea se vor desfăşura după următorul program:
16.00 – Deschiderea oficială și prezentarea evenimentului.
16.30 - Paradă de costume antice, medievale și tradiționale românești.
17.00-21.00 – Reconstituiri istorice din perioada antică (dacică și romană) constând în: prezentarea unor informații legate de istoria dacilor, rolul trupelor auxiliare romane în timpul războaielor dacice, echipament militar și civil, simularea unor lupte daco-romane.
- Reconstituiri istorice din perioada medievală constând în: paradă de costume; dans medieval.
- Organizarea unor ateliere de gastronomie antică, metaloplastie, pielărie, tors, țesut, cusut, confecționarea de produse din os și corn, olărit.
- Organizarea unor activități interactive cu publicul (jocuri romane, tir cu arcul, aruncarea suliței).
- Program dedicat copiilor: jocuri interactive; paradă personaje Disney.
20.00 - Reprezentație piesa de teatru Natasha by Cehov.

Tot sâmbătă, 21 mai 2016, la sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Orăștie, începând cu ora 19.00 și având ca parteneri Palatul Copiilor Deva, Asociația Valea Dacilor din Orăștioara de Sus și Ansamblul Profesionist Drăgan Munteanu din Deva, se vor derula o serie de acțiuni după cum urmează:
19.00-20.00 – Paradă etnografică și reprezentație artistică – dansul călușarilor (Asociația Valea Dacilor din Orăștioara de Sus și Ansamblul Profesionist Drăgan Munteanu din Deva).
- Alocuțiuni.
20.30 – Dezvelire placă memorială pe fațada muzeului în onoarea localnicilor care în anul 1952 au donat bunuri muzeului (Comitetul de inițiativă).
21.00 – Vernisarea expoziției Tradiții meșteșugărești și o demonstrație in vivu cu meșteșugari locali.
21.30 – Video-proiecție de documentare etnografice.

Pentru mai multe informații despre evenimentul „Noaptea Muzeelor 2016” la nivel național și internațional se poate accesa site-ulwww.noapteamuzeelor.ro.

Vă așteptăm!


Sursa informaţiilor Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu