luni, 25 aprilie 2016

Ruinele din Sectorul 6 - Bucureşti



Vă invit să (re)vedem trei obiective care ar putea constitui o carte de vizită pentru Bucureşti , într-un tur pietonal ce are drept scop conştientizarea locală asupra potenţialului turistic al Sectorului 6.

Ne vedem duminică, 22 mai, de la ora 11.00, la staţia de metrou POLITEHNICA, afară, la ieşirea B - amplasată la aproximativ 50 de metri faţă de trotuarul Bulevardului Iuliu Maniu, spre Parcul Grozăveşti. Vizităm, pe rând: tunelul feroviar Lujerului - construit în anii '80 cu ocazia introducerii în subteran a căii ferate de acces de la pachetul Cotroceni la Depoul Metrorex Ciurel; insula Lacul Morii, cu amenajări de agrement care nu au fost folosite niciodată; biserica Mănăstirii Chiajna, în stare de ruină, construită la 1790 în timpul domnitorului Nicolae Mavrogheni. Traseul are 14 kilometri şi ia sfârşit chiar la mănăstire (aproximativ ora 17.00), de unde ne putem întoarce în oraş cu autobuzele liniilor RATB 162 şi 163.

Turul pietonal "Ruinele din Sectorul 6" este gratuit, nu se fac înscrieri, oricine se poate alătura sau poate părăsi grupul oricând doreşte. Nu uitaţi de cartea Arhiva de geografie 2, la care se lucrează cu spor, pe baza donaţiilor voastre din timpul tururilor. Vă mulţumesc şi vă aştept!


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu