joi, 17 martie 2016

Piață Țărănească, Meșter(Ești)! și târg de antichități 18 - 20 martie 2016


Piață Țărănească, Meșter(Ești)! și târg de antichități
18 - 20 martie 2016

De vineri, 18 martie, până duminică, 20 martie, producători, meșteri populari, artizani și colectionari vă așteaptă în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român la un nou târg marca Piața Țărănească! Intrarea este liberă!

Cum cere tradiția la Piața Țărănească, veți putea lua, după poftă și numai pe degustate: mere, nuci și poame uscate, suc de mere și palinci, turtă dulce și cofeturi, cozonaci, poale-n brâu și plăcinte-ntinse fel de fel, prăjituri de casă de post și de dulce, tarte și pâine cu maia, dulcețuri, zacuști, siropuri și miere de albine, magiun de Topoloveni și specialitati Topoloveana, brânzeturi, cașuri și cașcavele, afumături preparate după rețete cu tradiție, ciocolată de casă și alte asemenea bunătăți.

Meșteri vestiți și artizani pricepuți vor expune: ii, icoane, sticlă prelucrată, ceramică, obicete din lemn, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru, pietre semipretioase, obiecte de vestimentație tradițională și nu numai, cufere de lemn, ouă încondeiate, altițe și cojoace cusute, decorațiuni și mutle altele, fel de fel, de prin satele și orașele României. Se va gati, se va ciopli în lemn, se vor încondeia ouă, se vor realiza tablouri din flori, se va împâsli lână, se va croșeta și cusea la fața locului, laolaltă cu meșterii.

În curtea din spate, colecționarii de antichități țărănești și nu numai se adună din toată țara să expună obiecte vechi cu semnificații și povești de demult: mobilier, obiecte din gospodăria țărănească, lăzi de zestre, port și țesături, ceramică și porțelanuri, monede și cărti poștale, tablouri, carte veche și multe altele.

Toate acestea le găsiți, de vineri până duminică, între orele 10 și 18, numai în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, la Piața Țărănească!

Detalii: Corina Berariu – Tactic Events


Sursa informaţiilor Muzeul Național al Țăranului Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu