luni, 28 martie 2016

Apariţie editorială: TOPONIMIE MARAMUREȘEANĂ. VALEA SUPERIOARĂ A VIȘEULUI, Adelina Emilia Mihali



TOPONIMIE MARAMUREȘEANĂ.
VALEA SUPERIOARĂ A VIȘEULUI

Adelina Emilia Mihali

„Inițial teză de doctorat, «Toponimie maramureșeană. Valea superioară a Vișeului», realizată de doamna profesoară Adelina Emilia Mihali [...], este o monografie toponimică, amplă și valoroasă asupra colțului de nord-est al județului Maramureș, constituind, de altfel, primul studiu complet asupra numelor de locuri de pe cursul superior și mijlociu al râului Vișeu.
Valoarea lucrării constă nu numai în materialul foarte bogat și variat cules la fața locului (dar și din alte surse), ci și din explicațiile, de cele mai multe ori, corecte date toponimelor din zona cercetată. Bazată pe o bibliografie fundamentată, scrisă în română (și în limbi de largă circulație), într-un stil adecvat, lucrarea realizată de doamna profesoară Adelina Emilia Mihali este o contribuție însemnată privind toponimia maramureșeană și nu numai.
Având în vedere cele spuse, lucrarea doamnei profesoare Adelina Emilia Mihali răspunde unui deziderat al lingvisticii românești actuale, anume acela de a realiza studii de toponimie aprofundate“. (prof. univ. dr. Vasile Frățilă în „Prefață“)


Sursa informaţiilor Editura MEGA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu