marți, 8 decembrie 2015

Epava galionului San Jose, naufragiat în 1708 şi care ar fi transportat aur, descoperită în Columbia

Sursa imagini: descopera

Autorităţile columbiene spun că au descoperit epava galionului spaniol San Jose, care a naufragiat în 1708 în Marea Caraibelor şi care transporta o mare cantitate de smaralde şi monede din aur şi argint, informează Reuters.

Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a declarat că epava a fost descoperită în largul coastelor Cartagenei."Aceasta este cea mai importantă comoară descoperită din istoria omenirii", s-a entuziasmat Santos, care s-a deplasat la Cartagena, oraș în largul căruia a fost găsită epava.

Galionul San Jose s-a scufundat în 1708, în apropiere de portul din Cartagena, în urma unei confruntări cu forțele navale britanice în bătălia de la Baru, în timpul Războiului Succesiunii Spaniole (1701-1712). Era principala navă a unei flote care transporta aur și argint din coloniile spaniole din America până în Spania, pentru regele Filip al V-lea.





Doar câțiva din cei 600 de membri ai echipajului de pe navă au reușit să se salveze în momentul naufragiului.

Vânătorii de comori de pretutindeni căutau această epavă de zeci de ani. Deși au fost descoperite multe alte epave, miticul San Jose continua să rămână ascuns, locația sa rămânând un mister.

Epava lui San Jose a fost găsită în apropiere de insulele Corales del Rosario, în largul Cartagenei. Nava a fost identificată datorită tunurilor sale de bronz unice, pe care erau gravați delfini.


Echipa de cercetători, între care și o parte din cei care au descoperit epava Titanicului, a studiat vânturile și curenții care circulau în Caraibe în 1708, dar și arhivele coloniale spaniole și columbiene, în căutarea de indicii. În cele din urmă nava a fost descoperită la 27 noiembrie, într-un loc unde nimeni nu se gândise să caute, a spus președintele Santos. Alte cinci epave au fost descoperite pe fundul oceanului în cursul acestor explorări.

Sursa informaţiilor: http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/epava-galionului-san-jose-naufragiat-1708-care-ar-fi-transportat


Sursa: Youtube Utilizator: RT en Español


 Sursa: Youtube Utilizator: Presidencia de la República - Colombia

Informaţii suplimentare por fi găsite aici şi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu