joi, 23 iulie 2015

Workshop-ul interdisciplinar „Arhitectură și Arheologie Experimentală: Ilustrarea scenariului de utilizare și funcționare a unui Archaeodrom”


În perioada 18-26 iulie 2015, pe situl arheologic de la Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași, se desfășoară workshop-ul interdisciplinar „Arhitectură și Arheologie Experimentală: Ilustrarea scenariului de utilizare și funcționare a unui Archaeodrom”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Municipal Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea (jud. Călărași) și are drept scop principal dezvoltarea soluțiilor de realizare a parcului arheologic experimental ce se va realiza în 2016, în proximitatea sitului arheologic sus menționat.

La acest workshop participă studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București, precum și specialiști din cadrul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Municipiului București și Muzeului Municipal Călărași.

Soluțiile propuse pentru realizarea viitorului parc arheologic experimental de tip Archaeodrom de la Sultana-Malu Roșu vor face obiectul unor expoziții temporare la București și Călărași, în cursul lunii octombrie 2015.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului „Ecouri ale trecutului reflectate în prezent… O încercare de reconstituire a societăţii neolitice prin intermediul arheologiei experimentale – ARCHAEODROM”, finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) și implementat de către Muzeul Național de Istorie a României, Universitatea din București și S.C. S&S Proiectare S.R.L.

Coordonator,

Dr. Cătălin Lazăr


Sursa informaţiilor: http://www.mnir.ro/index.php/workshop-ul-interdisciplinar-arhitectura-si-arheologie-experimentala-ilustrarea-scenariului-de-utilizare-si-functionare-a-unui-archaeodrom/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu