vineri, 13 martie 2015

Legenda comorii din râul Strei


Casa Legendelor Hațegane:

“...Se spune că pe la jumătatea anilor 1500, nişte iobagi ai contelui Kendeffy, care aveau sarcina de a duce piatră din râul Strei sus în cetatea Hațegului şi de a consolida zidurile, au avut surpriza de a găsi, pe când scoteau pietrele mari din râu, o tainiţă boltită sub albia Streiului din care au scos peste 40.000 de galbeni, podoabe şi „sloiuri” de aur. Se părea că au găsit o parte din comoara regelui Decebal, ascunsă de daci sub anticul râu Sargeţia...”

Legenda comorii din albia râului Strei, una dintre cele mai savuroase legende hațegane și cea mai “bogată” dintre toate, va fi prezentă la loc de cinste în Casa Legendelor Hațegane.

Dorim să mulțumim celor fără de care “comoara” nu ar fi existat: sponsorul, Complex Art - Creative Hobby Store din Timișoara, prin intermediul căruia am achiziționat materia primă (“aurul” și “argintul”) și meșterii hațegani care au realizat replicile: Vasile Muntean, Florin Delinescu și Alex Daniel.
Mulțumim Complex Art pentru suport și încredere și meșterilor “aurari” pentru munca depusă!

Pe toți cei care doresc să sprijine acest proiect, prin donații individuale sau prin sponsorizări, îi așteptăm pe www.tara.hategului.ro.
Vă mulțumim!

Înformaţii preluate de pe pagina de Facebook a Ţari Haţegului - Unde legendele trăiesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu